Välkommen
Beräkna pris & boka
Betala din bokning
Skriv ut etikett & lämna
Välkommen
Beräkna pris & boka
Betala din bokning
Skriv ut etikett & lämna

Våra paket har inbyggd klimatkompensation

Vi på DB Schenker i Sverige vill vara ledande på miljöområdet och har därför valt att klimatkompensera vårt koldioxidutsläpp för alla transporter som bokas med Skicka enkelt. Det innebär att utsläpp, som uppstår vid våra transporter av paket, redan är kompenserat – utan att det kostar våra kunder något extra.

Koldioxid är en global växthusgas som påverkar atmosfären och bidrar till en utökad växthuseffekt och därmed klimatförändringar. Vi vet också att i princip alla transporter medför utsläpp av koldioxid och det är lika illa oavsett var i världen utsläppet sker.

Med stöd av Kyotoprotokollet

Givetvis är det lika bra var i världen man kan förhindra koldioxidutsläpp. Här finns rekommendationer i Kyotoprotokollets projektregler. Där sägs att utvecklade länder kan hjälpa mindre utvecklade länder att starta projekt som hindrar utsläpp av fossilt koldioxid. Projekten ska ha startats av öronmärkta pengar.

Världsnaturfonden har dessutom lagt till en dimension om social hållbarhet. Dessa projekt klassas som ”Gold Standard”.

Biomassefabriken i Tonk, Indien

Vi på DB Schenker stöttar, via det tyska företaget Atmosfair, ett sådant projekt avseende att utvinna elektricitet från spannmålsavfall i den indiska staden Tonk. Här betalar vi så kallade Carbon Credits motsvarande våra utsläpp av koldioxid.

Större delen av befolkningen här arbetar med jordbruk. Senap är en av de få grödor som trivs i det torra klimatet. Tidigare har senapsstjälkarna bränts, nu tar biomassefabriken hand om dessa rester för att generera elektricitet. Bönderna tjänar pengar och det skapas arbetstillfällen. Bioenergin ersätter 35.000 ton CO2 per år från fossila källor.

En del av vårt totala miljötänkande

Klimatkompensationen är en del av DB Schenkers totala miljötänkande och därmed en del av vår transporttjänst. Och det kostar dig som kund inget extra. Ett paket är alltid Klimatkompenserat – såklart. Vi gör även många andra insatser för att minska miljöbelastningen. Läs mer här.


  • Start
  • Så fungerar det
  • Frågor & svar
  • Kontakta kundservice
  • Reklamation
  • Ansvar & villkor
  • Klimatkompenserat
Fråga
oss!